Desembre

Desembre

ME ACOMPAÑAN

lunes, 5 de enero de 2009

VIGILIA DE REIS

JO UN DIA DE REIS, SENTADA A LES ESCALES DE L´ESGLESIA DELS JOSSEPETS DE BARCELONA. LA NINA ME L´HAVIEN PORTAT A CASA DE LA MEVA PADRINETA, MARGARITA TURRO
LA MEVA NETA LUCIA, AMB RENOVA LES IL-LUSIONS.

Bon día:




Avui es un día màgic.


La Vigilia de Reis.


I tornan els records de quan era petita.


Quan anava amb la mamà i alguna vegada amb el meu germà a donar la carta els Reis en els ALMACENES JORBA DE BARCELONA, i ens regalaban un globo, que feia propaganda d´aquest Centre Comercial.


I amb paciencia feia la llarga cua fins que li entregaba la carta en un dels Reis.


I aquella nit, posaven al taller una galleda d´aigüa perque beguessin els camells.I a sobre la taula una copeta i una botella de moscatell.


I l´endemà el dematí, anave correns al rebedor a veure el que trobaria.


Un any amb varen deixar una cuineta de fusta preciosa era artesanal, els Reis li havien encarregat en el meu pare que l´havia construit ell.Perque tenia molt bones mans.


Desprès anava a recullir el joguet a casa la ma patrineta.Que algún any, mi trovaba una nina, d´altres un costurero i finalmen anavem a casa la cosineta Rosa, que venia a casa meva a dinar.I a la tarda venian els tiets, i la tia Genara i el meu avi Daniel, quan encara vivia.I feiam tertulia familiar.


Aleshores, no hi havia T.V.


Passats els anys vareig poguer disfrutar amb l´inocencia dels meus fills.


I ara amb la meva neta Lucia.


Demà vindrá a dinar.


Ella amb fa tornar criatura.


I que els records, s´esfumin per viure un present al-legre i feliç.


L´altre día vaig anar amb ella al Expo-Jove i quin tip de riure amb vaig fer.


Vos desitjo UNA NIT MAGICA DE REIS I QUE VOS PORTIN MOLTES COSES.


Desde Valencia amb carinyo.Montserrat Llagostera Vilaró.






2 comentarios:

  1. Montserrat admiro tu constancia diaria para escribir en tu blog, te felicito por tu investigación y tu motivación para ello. Me gustó el texto del piropo de los años 60, ni que hablar de la vigia de reyes. En Bs. As. son las 11,11 a.m., estimo que en España serán las 16 p.m, tenés tiempo, escribile una cartita a los reyes y no te olvides de poner tus zapatos en la puerta. (Por las dudas del lado de adentro, no vaya a ser que te lo roben, ja,ja). Besos, Feliz Reyes para ti y los tuyos, especialmente para tu nietita que los tiene a todos locos.

    ResponderEliminar
  2. Gracias Norma:Pues ahora mi miña interior me ha hecho escribir una carta a los Reyes Magos, en una nueva entrada de blog.Y la he escrito en castellano, porque mi petición es Universal.Espero que los Reyes Magos.Te llenen de Energia llena de Paz,Amor,Salud,Armonia..Besos Montserrat

    ResponderEliminar