Desembre

Desembre

ME ACOMPAÑAN

viernes, 29 de agosto de 2008

QUIN GAT¡...FA PLORAR EN PERET

AQUEST ES EL LLIBRE DE L´ESCRIPTORA LOLA ANGLADA, DEL QUE HE COPIAT AQUEST RELAT
EL MEU FILL PERE L ´ANY 1972, ENCARE NO TENIA ELS DOS ANYS, ELS FEIA PER L´OCTUBRE, I EL MES DE NOVEMBRE VAREM COMPRAR EL GAT.

EL GAT, QUE COMPAREM, QUAN EL MEU FILL PERE TENIA 2 ANYS. VA VIURE 18 ANYS I ES DEIA TOM.COM EL DEL CONTE.


Bon día: Avui començo el día amb aques relat, de l´admirada escriptora, dibuxant, ceramista, que va ser, Lola Anglada.

L´he copiat d´un tros seu llibre per infants EN PERET.

----------------------------------------------------------------------------------------------


QUIN GAT¡...FA PLORAR EN PERET

Mireu, a l´ultim el Gat l´ha fet plorar. És clar, a ningú, més que aquest Gatet, s´hauria acudit de dir-li que les ratetes i els conills ja no l´estimen.

Tan sentit que és aquest vailet¡. Plora amb molt de sentiment, plora que plora, i el seu desconsol és tan gran, que en Tom el sent de la porxada estant. En Tom, ben al contrari d´en Peret,no s´hi pensa a deixar el seu jaç, i amb el fred que fa, corre a veure el que pot passar-li.

En Tom corre vers la cambra d´en Peret i no troba el llit del noi. Cerca que cerca el llit i el veu a la feixa de les coliflors.

En Peret, que sent els esbufecs d´en Tom, corre a treure el nas dels llençols, i veu en Tom, blanc com els conills i les rates. I pensa:- Per què serà que avui en Tom porti vestit blanc?

És que les ratetes han foradat les saques de farina que hi havia a la porxada, i la farina ha caigut damunt d´en Tom mentre dormia.Com riu en Peret¡ Però es recorda que la Rateta li ha dit que no era bondadós pels conills i pensa d´anar a socórrer-los.

En Peret s´aixeca del llit i com que fa molt de fred, s´abriga amb una manta.En baixar del llit, els peus li piquen damunt del gebre.Ell prou es posaria les espardenyes i es vestiria; però els socors als conills apressa, perquè recorda que l´aigua els entrava a la lludriguera.I s´en va al bosc.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Avui a les 7,3o del mati.Fullejan aquest llibre, m´he trobat aquesta página, i la meva sorpresa, ha sigut, que el gatet del relat es diu Tom, com el que vaig comprar cuand el meu Pere tenia 2 anys.

Aquest llibre de la Lola Anglada, li va regalà la tieta Maria, quand era petit.Però jo no l´havia llegit.

Desde Valencia, amb carinyo, vos desitjo un dia plé d´Al-legries i de Pau i naturalment d ´Amor.

I felicitats a totes les Roses¡¡¡. Montserrat Llagostera Vilaró.









No hay comentarios:

Publicar un comentario