Desembre

Desembre

ME ACOMPAÑAN

sábado, 12 de julio de 2008

EL NOSTRE PA DE CADA DIA




Bon día: Puguer escriure cada dia i sapiguer que ja gent que llegeix les meves lletres.Es un regal per mi.





Ara mateix, després dels esmorçars, d´ells.,S´ha acabat el pa. tindre que baixar si vull esmorçar.I es que jo sóc panera.El dematí un bon pa amb tomáquet amb pernil, o encare que sigui amb oli i fantasia. Que bó¡¡¡¡





Sempre rondino perque si ja pa sec no vull que m´el tirin. El puc rallar i serveix per reboçar.Es poden fe cuadradets, frejir-lo, i seveix, per afejir als purés. L´altre día, una noia inmigrant, a la que ajudem a fer-li seguiment ens va portar unes torrijas .La mama en deia Torradetas de Santa Teresita, jo alguna vegada en faig i están tan bones que es un pecat, perque engreixan. I ara vos dono la receta de com les faig.



TORRADETAS DE SANTA TERESITA(TORRIJAS).



Agafeu un tros de pa sec(tampoc que sigui massa dur, sino es trenca).

Es talla, amb llescas.

En un plat fondo ple de llet, es ralla la pell d´una llimona.

Es posan les llescas en remull, i es deixan reposar una mica.

I un o 2 ous ben batuts en un altre plat.

Calentá oli en una paella(sartén).

Ana agafan d´una en una les llesquetas de pa,de dins del plat de la llet.

Pasarles per el ou.

Fregirlas, doradetas(que no estiguin massa cremades).

Escorre el oli ben escorregut.

En una bandeja,( jo hi poso paper de cuina al fondo, perque fa de secant i aixi no quedan, tan oliosas ), aneu posant les llesquetas i després, espolvoreules amb sucre.



Jo no en menjo massas, si no amb posaria massa maca de kilos(Pero están de muerte), com diu un anunci.



Els pobles, ja també costum de fer un plat que es diu Migas.Però no se com es fa.Crec que en vaig probar una vegada.



El jardi que hi ha allá ons visc, hi han avis que donan molletes els colomets, i ocellets.



I ara per acabar.Recalco.NO LLEMSSEM EL PA¡¡¡

Desde Valencia, amb carinyo.Montserrat Llagostera Vilaró

No hay comentarios:

Publicar un comentario