Desembre

Desembre

ME ACOMPAÑAN

lunes, 10 de noviembre de 2008

XINO XANO-PIANO PIANO- A POC A POC- DESPACIO...

ACI EL MEU PARE TENIA 66 ANYS. ELL SEMPRE AMB DEIA.- NENA, XINO, XANO S´ARRIBA A TOT ARREU.


LA TORTUGA, XINO, XANO, VA GUANYAR LA CARRERA

LA LLEBRE VA FER LA SIESTA I VA ARRIBAR TARD





Hola, bon día: Després d´haber fet bastanta feina a casa, i molt cansada. M´he dit:Montse, xino xano ,a poc a poc.I m´he sentat a escriure.



La frase XINO, XANO, me la deia molt sovint al meu pare., quan jo volia anar molt depressa i ferme gran aviat.-Nena, ves xino, xano, no vulguis corre que tot arrivarà.



I tan si va arrivà i depressa, quasi sense donarmen compte.



Recordo una vegada que quan tenia uns 7 anys, a classe la Srta.Mercedes, ens va explicar el conte de LA TORTUGA I LA LIEBRE i desprès varen fer un dibuix del relat.



El relat era més o menys aixi.:



Una vegada una toruga i una llebre(liebre), varen fer una aposta a veure qui arrivaria primer en una meta.



La llebre, estava molt segura de si mateixa i es va posar a fer una vacaina(siesta).



La tortugueta qu´ era molt lenta, va començar a caminar xino xano, piano `piano, poc a poc, despacito.I resulta que quan va arrivar a la meta. La llebre encare no havia arribat.



De cop i volta la llebre es va despertà de la vacaina. I per molt que va volguer correr, quan va arribar es va quedà sorpresa de que la tortuga l´havia guanyat.



I això es un exemple de que de la voluntat i de la paciencia, moltes vegades s´obtenen millors resultats.



Amb els estudis, penso que mès val estudiar una mica cada día.Que no pocs días abans dels exàmens i lo après sigui la "lliçò del lloro".



I es veritat que la voluntat i la fe mouen montanyas.



Ara moltes persones jubiladas, que están aprenent informática, idiomas i moltes altres coses.Aprofitan el temps amb coses que de joves no havien pogut fé i obtenen bons resultats de passo qu´ejercitan la memòria. Jo estic completament d´acord que com diuen els italians,PIANO, PIANO, S´ARRIVA LONTANO.



I a tot se li ha de donar el seu temps.Inclùs en algunes enfermetats.Sobretot les depresions.Perque si els que están el costat del afectat es posan neviosos, el que fan es retrasar la curaciò del malat.En cambi quan hi ha paciencia i carinyo tot es molt més fàcil i sensill.



Bé doncs com sempre, desitjo Pau, Amor i Armonia. Amb carinyo desde Valencia.Montserrat Llagostera Vilaró.











1 comentario:

  1. Querida amiga, tu padre tenia razón, xino, xano se arriba a tot arreu. También a mi me lo decían, pero tenemos unos años que nos parece que corriendo llegamos antes, ignorantes años, con el paso del tiempo comprobamos que la verdad siempre la tiene la voz de la experiencia ¿No crees? Un beso Higorca

    ResponderEliminar