Desembre

Desembre

ME ACOMPAÑAN

sábado, 1 de noviembre de 2008

ELS IAIOS D´EN GABRIEL




1 DE NOVEMBRE DEL 2008.




Bon día: Avui 1 de Novembre, la página del blog es en record dels iaios paterns d´en Gabriel.


Jo no els vareig coneixe.Però he sentit parlar molt d´ells i tinc moltes fotografies.


Tots dos varen neixa a Benicarló, poble situat a la provincia de Castelló.


Es van casar a Barcelona, on havian anat a viure anteriorment.


Tots dos eran molt joves, sobretot la iaia, que segons m´explicava la tieta Maria, tenia només 17 anys, quand es va casar.


Varen tenir quatre fills, tots nascuts a Barcelona.


Primer va neixa el Tonet, que era el pare d´en Gabriel, que es el meu marit.


Desprès el Ramón, seguit d´en Lluis i finalment la tieta Maria de la que parlo en varias páginas d´aquest blog. Tots quatre també ja son morts.El tiet Ramón va morí l´any passat i la tieta Maria, va fe un any el mes d´octubre passat.Avui també els recordo.


El Gabriel, va estimarse mot els seus iaios. Sobretot de la seva iaia, que va mori, quan estava fen el primer any de milicias.I es que el Gabriel, va ser la nineta dels ulls, de la seva aia, perque no tenia mare. Vivien tots, en diferente casa, però al mateix replà.En Gabriel amb la tieta Maria i el tiet Pere. I el Tonet, que era el seu pare,amb els iaios d´en Gabriel , la seva 2ª dona i els seus tres fills, nascuts d´aquest segón matrimoni.O sigui que en Gabriel també tenia una bona relació amb el seu pare.


Quan amb parla de la seva iaia, se li omplen els ulls de tendresa.


A Benicarló, el Gabriel quand era petit i anava a passar molts estius amb la seva iaia, a la senia de les tias Maria Rosa i Manoleta, i podia disfrutà de la vida de l´horta. Encare i té familiars descendents de las cosinas germanas de la seva iaia, la senyoras,Manoleta i Maria Rosa Querol, anteriorment mencionadas, a les que jo vareig coneixa i van morir fa alguns anys.


Amb la familia de Benicarló tenim una bona relació.I una de les netas de la senyora Maria Rosa, es la padrina del meu fill Albert.El Gabriel i jo ens estimen molt aquesta familia.I tambè a altres persones del poble que no menciono per no allargarme massa.


Quantas voltes que dòna la vida.Els avis del Gabriel eran valencians, de la provincia de Castelló, varen anar a viure a Barcelona. I desprès el Gabriel i jo cap a Valencia. I ara nosaltres el mes jove dels nostres fills es valencià i nostre neta es valencianeta.Per això jo sempre dic que Valencia i Barcelona, les considero dos ciutats germanas.Però-Ojo, que no hem poso amb politica¡¡¡.Només parlo sentimentalment.I Amb aquest record dedicat als iaios d´en Gabriel.Acabo per avui. Desde Valencia amb carinyo.Montserrat Llagostera Vilaró










No hay comentarios:

Publicar un comentario