Desembre

Desembre

ME ACOMPAÑAN

domingo, 19 de octubre de 2008

ESTIMADA BARCELONA

L´ARC DE TRIUMF
JO, ACI TENIA 19 ANYS, DEVANT DE LA DAMA DEL PARAIGÜAS, SITUADA EN EL PARC DE LA CIUDADELA, L´ESTIU DE L´ANY 1968.

Bon dia a tothom.

Estimada Barcelona: Recordo el teu Barri de Gràcia, el carrer Menéndez Pelayo(Torrent de l´olla) on vaig neixa. Els llochs on vaig jugar a la Plaça del Diamant, La Plaça de la Creu, ( ara de Lesseps), La Via Augusta. El Mercat de La Mare de Dèu dels Desamparats, on anave a comprar amb la mare, el carrer Verdi, amb el seu Cine del mateix nom.La Plaça Rovira, on tambè hi havia un Cine. La Travesera de Gràcia.L´Esglesia de Sant Joan on amb varen batejar i desprès amb vaig casar i tambè batejaren els dos primers fills.L´Esglesia dels Jossepets, situada a la Plaça Lesseps, on vareig fer la Primera Comunió.

Tambè Sant Josep de la Montanya, on anave alguns diumenges a Misa amb la mare, i després ens acostavem fins al Parc Güell.

La Plaça de Nord, i el carrer Encina, situat en aquesta Plaça, on varem anar a viure quand ens varem casar el Gabriel i jo, i desprès els nostres fills Pere i el Jordi, fins a finals de l´any 1975, quan vinguerem a viure a Valencia.

I els Colegis de Sta.Rosa, de Rius i Taulet, situats tambè a Gràcia .

I com recordo les Rambles., jo hi passava cada dia per anar a l´escola d´Oficinistas,com cantava a les hores l´Aladi en el programa del desaparescut i estimat Salvador Escamilla, Radio Scop:




LES RAMBLES,



LES RAMBLES, LES RAMBLES,



JO HI PASSO CADA DIA,



LES RAMBLES, LES RAMBLES, LES RAMBLES,



JO HI VAIG A PASSEJAR,



LES RAMBLES,LES RAMBLES,LES RAMBLES,



ENS DONA L´AL-LEGRIA,



LES RAMBLES, LES RAMBLES, LES RAMBLES,



AL COR DEL CATALA




I el Barri del Clot, on hi vivia familia meva.I La Sagrada familia, amb la Plaça del mateix nom, on anava a jugar alguna vegada amb la meva cosineta Rosa, que vivia molt aprop.

L´Hospitalet de Llobregat, on hi vivien amigues mevas, i jo havia anat a ballar sardanes, junt amb la Colla Vallvidrera.I ara hi tinc familia, concretamen a Bellvitje.I miro videos a través del Youtube de catautors de l´Hospitalet.Ara m´agrada molt la Mireia del Pozo,Toni Albors,Tomas Pinel, Dani el Flaco, i d´altres

I Sta. Coloma de Gramanet, on hi viuen el meu germà i cunyada.

El Poble Sec, on fins fa poc teniam el pis, on el Gabriel havia viscut de solter, junt amb la seva tieta Maria.

I el Tibidabo, Montjuich, L´Arc de Triomf, el Parc de la Ciudadela, on alguns diumenges al matí i anava a ballar sardanes.

Tants i tans llochs que no anomeno

A la teva terra, estimada Barcelona, descansen els meus, pares, avis, tiets, tane i tans familiars.Amb tu en quedan les meves arrels.Jo no t´oblidaré mai.

Però ara aci Valencia, hi tenim la nostre vida.Els fills, la neta, el pis.

I saps,Barcelona estimada.Jo considero a Valencia, com una germana teva, a la que tambè m´estimo molt. Jo no amb poso mai en politica. No val la pena enfadar-se. Si el que amb diuen no m´agrada.Callo i ja està.O cambio de conversa.

El meu pare sempre amb deia:Nena, amb la familia i els amics, quan parlin de Politica o Religió, escolta i calla. Encare que per mi callar es molt dificil.I de vegades expreso els meus sentiments i no amago la meva manera de pensar. Sempre amb un respeta.

I desde Valencia, la Terra de les Flors, de la Llum i de l´Amor, amb despedeixo de tu estimada Barcelona.I amb molt de carinyo Pau i Bè per tohom. Montserrat Llagostera Vilaró









3 comentarios:

  1. Hola Montse, bona nit. Te faig el repaso de cada setmana. M'en recorde de la tieta i del carinyo que'n teniu. Molt savi consell el de ton pare, "El meu pare sempre amb deia:Nena, amb la familia i els amics, quan parlin de Politica o Religió, escolta i calla". Estic aprenent a callar i es molt dificil. Malgrat aixó es necesari aprendre ho. Es molt millor. Marisa Escriche

    ResponderEliminar
  2. Gracias Marisa, por tu paciencia.Un abrazo.Montserrat

    ResponderEliminar
  3. Gracias Marisa, por tu paciencia.Un abrazo.Montserrat

    ResponderEliminar