MES DE JUNIO

MES DE JUNIO

ME ACOMPAÑAN

martes, 14 de octubre de 2008

EL BALL DE RAMS I LA BETTY BOOMLA BETTY BOOM, UN TENTETIESO,FABRICAT AMB MATERIAL DE CELULOIDE ELS ANYS 1930LA MARE D´EN GABRIEL I L´ANTONIET, UN GERMANET QUE VA MORI ANYS AVANS DE QUE NASQUÈS ELL

Bon dia: Avui mirant a la llibreria del menjador, he observat en deteniment un ninot, la Betty Boom, que encare que ara torni estar de moda.Aquest es de l´ época del charlestón.


Aquest petit ninot de la Betty Boom, fet de celuloide, li regalaren a la Teresina, la mare d´en Gabriel, un día de festa que va anar a ballar, seria a principis del any 1930,li va donà un noi quand tocava ballà el ball de rams.


Antigamen hi havia la costum, que quand tocaven el ball de rams.El noi que treia a ballar a la noia, li regalava un petit detall que venian al mateix saló.


Ah i els nois tacanyos, s´en anaven al lavabo quan tocava aquest ball ja, ja...


La tieta Maria, explicava, que la mare d´en Gabriel, el meu marit, havia sigut molt alegre i balladora.I pobreta, tan jove com es va morir, ell només tenia 2 anyets.


A finals dels anys 1960 i principis del 70, encare a les verbenas, es ballava el ball de rams.Jo recordo que amb van regalà el ninot del Topo Gigio, quan tenia 17 anys, i aleshores estava de moda aquest personatje.Però quina rabia, el vaig tirar, i ara voldria conservarlo.Però comque sempre m´estàn dien que tiri enredos.


I encara sort que no vaig que cas i la Betty Boom la vaig guardà .El Gabriel ho acepta, era de la seva mare.


Bè vos desitjo una dia de molta Pau. Amb carinyo, això no ha de faltar mai,ja, ja.. Montserrat Llagostera Vilaró.


No hay comentarios:

Publicar un comentario