Desembre

Desembre

ME ACOMPAÑAN

jueves, 25 de septiembre de 2008

PEIX FRESQUISSIM¡¡¡

FOTOGRAFIA TRETA DE LA GRAN ENCICLOPEDIA DE LOS PECES, COMPRADA L ´ANY 1967. EN EL CIRCULO DE LECTORES.


Bones tardes: Son casi les 6 i ara hem arribat del port de Valencia. La banda on els pescadors de las barcas d´arrastre, venen els ranxos del peix que no subasten a la lonja. Però que son fresquissims.
Avui hem portat peix per sopa, calarmars,galeras, cargols de mar.

Ara mentres escric ja hi posat al olla a fer una bona sopa de peix.
La receta de com ho faig jo. :


Fregeixo en el oli, del olla, las galeras.


Una seba, tomàquet, all i julibert.


Afageixo l´aigua, i quand bull,


afegeixo el peix de morralla,


les potes dels calamars i un rajet de vi blanc i


una mica de pebre vermell, pot ser dolç o picant ,


a gust del consumidor.


Tapo l´olla a presiò i la deixo bulli uns 15 minuts.


Apago el foc i deixo refredar l´olla avans d´obrirla,


perque s´en hagi anat el vapor.


Colo el caldo en un altre recipient.


I desprès es por fer amb arròs caldòs o paella de marisc,


fideuà.Això com es vulgui.




La veritat es que se sent una oloreta.


Els cargols de mar els posem amb aigua i sal per rentarlos, Desprès els enganyem amb aigua freda i calentem a poc a poC, fins que bullen.I posem una fulle de llauré




Ah i mentres netajave el peix. El meu Pipo, el gatet.No parave de rascarme la came amb la poteta.





Que tingueu molt bona tarde.Vos desitjo desde Valencia, amb carinyo.Montserrat Llagostera Vilaró


1 comentario:

  1. Me gustan tus comentarios, eres transparente. Me gusta poder leer en mi idioma de nacimiento. Me gusta cuando tengo un poco de tiempo el poder repasar aquello que me recuerda mi tierra, la meva terra. La meva y la teva. Gracias por ser fiel a tu lugar. Un saludo

    Higorca

    ResponderEliminar