Desembre

Desembre

ME ACOMPAÑAN

martes, 23 de septiembre de 2008

FELICITATS A TOTES LES MERCES, MERCEDES, MERCEDITAS..

AQUESTA POSTAL ANTIGA, ES DE BARCELONA, I L´ESTATUA ES EL MONUMENT A CRISTÓBAL COLÓN.

Bon día: Avui 24 de Setembre de 2008:Felicito a totes les Mercès, Mercedes, Merceditas.


Es Festa gran a Barcelona, l´ultim día de la Festa Major de la Ciutat.


Recordo, que de petita anave amb la mare a veure la desfilada de Gegants, capgrossos i dracs, que desfilavan, per les Rambles.I anys desprès i portavem els dos fills grans, fins que vinguerem a Valencia.


Ara comque visc a Valencia, ja no puc anari.


A la tarda, ja de més grandeta, anava a ballar sardanes pel dematí a la Plaça de la Catedral i per la tarda a la Plaça de Sant Jaume, o sigui que per mi era un día fantástic.


Recordo, que ara fa 45 anys, jo en tenia 14. El l día avans de la Mercè,celebraren el Festival de La Canción Mediterránea. I va guanyar, per primera vegada una cançò cantada en català, el títol era S´EN VA ANAR.I la varen cantar els cantans Salomé i Raimón. Va ser tot un acontexeimen.


Aleshores, començavan a cantar en català, Els setze jutges, que els coponian,Francesc Pi de la Serra, Josep Maria Espinàs,Pere Tàpies, Maria Cinta, Nuria Feliu, Guillermina Motta,Maria del Mar Bonet, Enric Barbat i d´altres. Jo els vareig veure actuar per primera vegada a l´Orfeò Gracienc.


La veritat es que vàren ser uns grans promotors i cantautors de La Nova Cancò.


Ara són les 8 del matí. D´aci una estona trucaré per felicitar a les Mercès conegudes.Aci Valencia en viu una, que de petites ens coneguerem a Barcelona i al cap de molts anys ens hem retrovat a Valencia.I ara som molt amigues.


Que passeu molt bon dia.Desde Valencia, amb carinyo.Montserrat Llagostera Vilaró

No hay comentarios:

Publicar un comentario