Desembre

Desembre

ME ACOMPAÑAN

miércoles, 20 de agosto de 2008

ELS MEUS PRIMERS ANYS A L´ESCOLA

SOC, JO, AL COL-LEGI DE STA. ROSA, EL MES DE DECEMBRE DE 1956, TENIA 7 ANYS


Ara a les 7 de la tarda torno a escriure.

Ja vaig explicar en una altre fulla. Coses del meu primer col-legi.Es deia Sant Josep i Sta.Rosa i estaba al C/.Sta.Rosa del Barri de Gràcia


Les primeras mestres Dª Pilar, que era molt velleta i era molt dolça i carinyosa i la Srta. Manolita que estaba amb ella i era molt jove Jo ja tenia 4 i mig, doncs, comque el curs començaba el setembre i els anys .els havia fet el febrer.Vaig començar el curs sen de les mes grandetas.


Comque era molt ploranera, amb pegaven i amb deian:
- Ets de sucre, ets de sucre. I jo amb "xivaba" a la Srta. i els castigaben de cara la pared o al cuarto de las ratas.


Els tres primes cursos les clases eran mixtas. I havia un nen que m´enrecordo del seu nom, pero no el dic, que deia que jo era la seva novia i amb donava floretes.I a mi m´agradava el seu germà.


El segón curs de classe, vareig tenir per mestre la Srta. Paquita.També era molt carinyosa.


El tercer la Srta. Mercedes, que era tan bona, que una de les vegades que vaig estar malalta, va vindre a veurem a casa.


En aquest Col-legi, tambe hi anava la meva amigueta Esther.Però ella es un any més gran i anava a una altre classe. I la amigueta, que vaig coneixa en aquesta escola va ser la Pepita Martinez, amb la que vaig mantindre amistad molts anys inclús va vindre a Valencia a veurens,.Però desde que va neixar el meu fill Albert que no en se res.Perque fa uns anys vaig trocar a casa seva i el seu marit, amb va dir que s´havien separat i vivia a Blanes.Jo no amb vaig atrevir a preguntarli més coses,perque amb va semblar que no havien quedat massa bé.


El capellà que ens donava Catecisme a aquesta escola era al Pare Coll, que amb va preparar per la Primera Comunió.


I l´ultima professora que vareig tindre va ser la Srta.Baró.Aleshores ja era més recta amb nosaltres perque ja eram més grandetas i després als 9 anys, ja vareig anar al Grup Escolar Rius i Taulet.


En l´altre apartat que parlo del Col-legi de Sta.Rosa, explico altres coses.


En aquest Col-legi.Tambè vareig interpretar teatre i recitar poesias. Recordo L¨ESCARBAT I LA PAPELLONA.L´Eusebi Fernández, era L´escarbat i jo La Papellona. I aquesta obra, la vem fer a l´Orfeò Gracienc.Tindriem uns 7 anys.A casa i havia una foto.Pero jo no la tinc.


Que passeu bona nit. Desde Valencia,amb carinyo.Montserrat Llagostera Vilaró


No hay comentarios:

Publicar un comentario