Desembre

Desembre

ME ACOMPAÑAN

viernes, 18 de julio de 2008

PARLAR MOLT, ESCOLTAR POC. QUE ES EL MILLOR?


Fins i tot el periquito amb feia callar¡¡¡

Bon i feliç día ple de pau i armonia:


Les dones tenim l´etiqueta de que som molt xerraires, i els homes, la majoria no ens escoltan i van a la seva. I hi a de tot.

Jo, sempre hi sigut de les que m´agrada xerrar, però no criticar. I de joveneta al perico de casa, de tan sentir el que sempre amb deia el meu germá, va aprendre la frase:-Calla co.,Bueno ja m´enteneu el taco, que tan deia l´escriptor D.Camilo Jose Cela

I cuantes vegades de petita, el meu pare m´havia enviat a menjar, al rebedor, perque no li deixava sentir les noticies¡ I no li recrimino, perque el ensenyar els nens a escoltar i ser educats es molt bó.

Ara m´en dono conte de l´ imortan que es sapiguer escoltar.Moltes persones, que tenim les orelles be, anem a la nostre, interrumpim i aleshores ens perdem moltes bones paraules i ensenyansses dels demés. He apres molt en la Obra Social en la que col-laboro,Caritas, a escoltar, prestá atenció i sapiguer callar. De les altres culturas s´aprenen coses molt sabias i la persona també s´enriqueix, si sap seleccionar el que escolta. De vegades el que ens diuen no ens agrada massa, però si analisem el que ens diuen, veurem, si es per bé o per fer la punyeta. Si es lo segon, no s´ha de fer cas.Perque també hi ha gen que disfrutan ferin els sentiments i aixó es una falta de caritat molt gran.Una cosa es la crítica constructiva i l´altre volguer baixar l´autoestima de l´altre.

Ja un dit "Dios nos ha hecho dos orejas para oir y una boca para hablar". La tieta Maria, que amb nosaltres era sorda y encare que portava aparell, de vegades no sentia bé i s´enfadava i ens deia:-Només voldira que vos trovesiu un sol día sense sentir. Per aixó, que les persones que tenim el oido bé val la pena que aprenguem a escoltar, jo la primera.

Si només cal veure els debats de la TV. que tothom s´inerrumpeix i al final un no s´entera de res.
I les nostres orelles, ferles sevir per sentir la musica que més ens agradi, es igual clásica, que rock, que heavy metal.Això si, sense aquests volums tan alts que fan que en el futur i haurá molta gen sorda. De vegades, jo dic, que una bona musica, amb fa sentir a sentir una Pau i m´apropa a Dèu, sobretot,Chopin, Beethoven(qu´era sord i aixis i tot quingran geni¡),Vivaldi, i tants i tants.D´el Heavy Metal Medina Azahara.Son tan romantics¡¡¡ I d´espanyols Miguel Rios.La seva versió del "Himno a la alegria" y també "Santa Lucia", son les cançons que m´es m´agraden d´ell.I dels coneguts catalans. .M. Serrat,Lluis Llach,M del Bonet,Quico Pi de la Serra,El Grup de Folk.I un enttrenyable cantautor en Xesco Boix, que s´en va anar d´aques mon molt jove.

Ara gracias al Youtube, he conegut, a un professor de musica i noves promeses i de la meva terraBarcelona, ells son d´Hospitalet del Llobregat. El mestre Toni Albors, i les noves veus Meritxell Naranjo, Dani el Flaco, Tomás Pinel i d´altres.Ja que veure com el internet amb fa acostar a la meva terra.¡¡¡

I per avui rés més.Jo mateixa amb voluntad, procurare aplicar-me aquesta lliço.Parlar menys i escoltar més.Desde Valencia, terra de musics.Amb carinyo.Montserrat Llagostera Vilaró.

No hay comentarios:

Publicar un comentario