Desembre

Desembre

ME ACOMPAÑAN

martes, 16 de marzo de 2010

EL JULIVERT-EL PEREJIL


BON DIA:


Aquest matí quan m´he aixecat he retratat el meu julivert.

Una planteta tan sencilla i barata doncs fins i tot el regalan. I dona un gust en els menjars.

Unes llesquetas de pa torrat amb all i julivert. Um.. que bones i barates¡¡¡.

Unes gambas a la planxa, i que l´all i el julivert no els hi falti.

A la paella i a la a fideuá també els hi dona un gust especial

I aci teniu la lletra d´una Cançò popular:



EL JULIVERT


LES NENES MAQUES EL DEMATÍ

S´ALCEN I REGUEN,

S´ALCEN I REGUEN EL SEU JARDÍ


JO TAMBÉ REGO EL MEU HORTET,

FAVES I PÈSOLS,

FAVES I PE`SOLS I JULIVERT


JULIVERT MEU, QUE T´HA PASSAT?

QUE T´HAS QUEDAT

SENSE UNA FULLA,

SENSE, UNA FULLA I EL CAP PELAT.


Desde Valencia, vos desitjo una día plé de PAU I ALEGRIA.

Amb carinyo.




BUENOS DÍAS: Esta mañana cuando me he levantado he retratado mi perejil.

uina plantita tan sencilla y barata, que hasta la regalan en el mercado. Da un sabor muy bueno a las comidas.

Unas rebanaditas de pan tostado con ajo y perejil.¡¡¡Um... que ricas y baratas!!!

Unas gambas a la plancha y que el ajo y perejil no les falte.

A la paella y fideuá les dá un gusto especial.

Y aquí teneis otra letra de una Canción Popular:


EL PEREJIL


LAS NIÑAS GUAPAS POR LA MAÑANA,

SE LEVANTAN Y RIEGAN,

SE LEVANTA Y RIEGAN EL PEREJIL


YO TAMBIÉN RIEGO MI HUERTECITO,

HABAS Y GUISANTES,

HABAS Y GUISANTES Y PEREJIL


PEREJIL MIO COMO TE HAS QUEDADO,

SIN UNA HOJA, SIN UNA HOJA,

PEREJIL MIO COMO TE HAS QUEDADO,

SIN UNA HOJA Y EL TALLO PELADO.


Os deseo un día lleno de PAZ Y ALEGRIA.

Desde Valencia, con cariño.Montserrat llagostera Vilaró.






14 comentarios:

  1. ei, tinc un dubte que no ve al cas, peró com que el tinc te'l dic.
    Una Rosa d'Abril, avui que és Març, també és Rosa d'Abril? o és Rosa d'Abril de Març..?

    ;)

    ResponderEliminar

  2. Muy fragante el perejil. Y medicinal.

    Gracias por el olor y por la imagen refrescante.

    ResponderEliminar
  3. Hola Eulàlia:

    Coneixes el virolai?

    Rosa d´Abril, Morena de la Serra de Montserrat Estel..
    Amb vaig posar Rosa d Ábril, en homenatje a la Mare de Dèu de Montserrat.

    El día 27 de d´Abril es conmemora Ntra. Sra. de Montserrat.

    Una abraçada. Montserrat ll.

    ResponderEliminar
  4. Hola Melba.

    Gracias a ti por visitar mi blog.

    Besos. Montserrat

    ResponderEliminar
  5. Me trae el perejil bonitos recuerdos, de un pueblo donde pasaba lso veranos...

    Un beso.

    ResponderEliminar
  6. Sakkarak:

    Gracias por tu comentario.
    Un abrazo.Montserrat

    ResponderEliminar
  7. ja ja ja, me gausa gracia tu entrada, realmente tienes sentido del humor. Me gusta, haces maravilloso aquello que es simple y sencillo. Acá en Bs As son las 11.56 am, me has hecho agarrar hambre y recordarme que tengo aue hacer la comida. Besos, muy linda tienes a tu planta, se ve que la cuidas con amor. Besos querida amiga.

    ResponderEliminar
  8. El Julivert! No se que fariem sense ell les cuineres eh?
    Una abraçadaforota.

    ResponderEliminar
  9. Apreciada Montserrat...
    El julivert segons al país no te el mateix sabor, malgrat tenir la mateixa aparença. Per exemple, a Xile, te un gust molt mes fort. Visualment es igual, però et puc ben assegurar que la primera vegada que el vaig provar em vaig portar una desil•lusió tremenda.
    Un altre cas similar es amb la farigola. Les branques en lloc de ser fortes, son com les del julivert. Dèbils i trencadisses i el sabor no es el mateix. Inclòs l’aroma que desprèn quan floreix es diferent. Es mes una planta de temporada com ho pot ser la menta o la alfàbrega.
    Una abraçada.
    No pots imaginar el que trobo a faltar un bon pa de pagès, torrat amb oli de oliva, julivert i una mica de sal. El oli de oliva el trobo, però no te pas el gust del nacional. Es molt mes fluix.

    ResponderEliminar
  10. Hola Norma:

    Sabes, si que no se pierda el sentido del humor.

    Mira siempre procuro ver el vaso siempre medio lleno.

    Ya ves para mi las cosas chicas de la vida son las más bellas.
    sobretodo las auq nuestra Madre tierra, nos regala.

    Valencia, ya está en Fiestas.
    Un un beso.Montserrat

    ResponderEliminar
  11. Hola Montserrat Sala:

    Diuen que qui té un test de Julivert no se li en va el marit.

    Ja,ja...

    Una abraçada tocaia. Mntserrat

    ResponderEliminar
  12. Bonito perejil el tuyo, esta verde y lozano, siempre fresco, dispuesto para poder echar en la comida, pero también aún siendo medicinal hay que tener un poco de cuidado con él, puede ser dañino.
    Un montón de besos y disfruta de esas fiestas tan bonitas.

    ResponderEliminar
  13. Hola Jan:

    Doncs si.
    La Dieta Mediterránea es privilegiada.
    Quan parlo amb els inmigrants, als que rebo en atenció primaria, devagades parlem de cuina i amb ellas es li dono algunes receptas d´aci, económiques i sabrosas.

    Una abraçada. Montserrat

    ResponderEliminar
  14. Hola Higorca:

    No sabía, que el perejil pueda ser perjudicial.

    Yo siempre lo gasto en los sofritos.
    Bueno si se pone en el pan tostado con ajo qízá es la única menra de comerlo crudo.
    Pero pocas veces.

    Una abraçada. Montserrat

    ResponderEliminar